כל טיפול השתלת שיניים מחייב בכמות מספקת של עצם באזור בו יוחדר השתל. במקרים בהם ישנו מחסור בעצם, השתל לא יצליח להיקלט ולהחזיק את מבנה השן. בעיה של מחסור בעצם נפוצה בעיקר בשיניים אחוריות עליונות. המחסור בעצם מגדיל את הסיכון לפגיעה בחלל הסינוס הנמצא מעל. חדירה אל חלל הסינוס תגרום במקרים רבים לדלקת סינוסיטיס. על מנת למנוע את הפגיעה בחלל הסינוס ולאפשר התקנה יציבה וחזקה של השתל דרוש ניתוח הרמת סינוס.
הרמת סינוס פתוחה והרמת סינוס סגורה
ניתוחי הרמת סינוס הם ניתוחי השתלת עצם לכל דבר. עצם בתרומה עצמית, עצם סינטטית או עצם מהחי מושתלת במקום על מנת לעבות את העצם באזור. הרמת סינוס פתוחה מתבצע כאשר ישנה כמות עצם פחותה מ-5 מ"מ. על הרופא לחדור אל האזור מהצד ולהכניס את תחליף העצם אל חלל הסינוס. הרמת סינוס סגורה מתבצעת תוך חדירה מתוך חלל הפה, דחיסת העצם מתבצעת עם פתח צר דרכו גם יוברג בהמשך השתל.
באיזה רופא כדאי לבחור?
ניתוח הרמת סינוס הוא הליך כירורגי לכל דבר. יש לבצע את הטיפול עם רופא שיניים מומחה פה ולסת. מומלץ יהיה לבצע את כל הטיפולים הנלווים להרמת הסינוס באותה המרפאה. הטיפול יתחיל בהרכבת תכנית מסודרת לשיקום הפה הקובעת את סדר הטיפולים ואת מועדי הטיפולים בהתאם לתקופת ההחלמה הנדרשת בין טיפול לטיפול.
הכנות לקראת הניתוח והחלמה לאחריו
לקראת הניתוח אין כל צורך בהכנות מיוחדות מצד המטופל. כדאי יהיה לקרוא מעט על הטיפול או לקבל הסבר מרופא השיניים בכדי לקבל מושג כללי על הצפוי. לפני הניתוח יופנה המטופל לביצוע צילום סי טי על מנת לאבחן את כמות העצם הקיימת באזור, ולהחליט האם לנקוט בטכניקה של הרמה סגורה או פתוחה. אם אתם סובלים מאלרגיות עונתיות כדאי לדחות את הניתוח למועד אחר.
תהליך ההחלמה מהניתוח כרוך לרוב רק בתחושת אי נוחות קלה. הרופא ימליץ בהתאם לצורך על שימוש בתרסיס מי מלח לשמירה על לחות באזור האף ותרופה למניעת התעטשויות. לאחר הניתוח תתבקשו להימנע מהתעטשויות חזקות או קינוחי אף חזקים שעלולים לפגוע בתפרים. נפיחות באזור ודימומים קלים מאזור האף צפויים גם כן. למניעת זיהומים תתבקשו להשתמש במי שטיפת פה ואנטיביוטיקה. במקרים של כאבים, הרופא המטפל ימליץ על משככי כאבים.
לביצוע ניתוחי הרמת סינוסים על ידי רופא מומחה פה ולסת מומלץ, צרו קשר עם ד"ר יואב לייסר במספר הבא : 050-7440018.