שאלות ותשובות

מהם שתלים דנטליים?
שתלים הם בעצם סוג של ברגים עשויים מחומרים מלאכותיים (סגסוגת טיטניום) "תואמים ביולוגיים" אשר מוחדרים לעצמות הלסת לשם יצירת בסיס מוצק להרכבת הכתר/ים ובעצם מחליפים את שורשי השיניים שחסרות. במשך הזמן תאי עצם מתפתחים סביב השתל ומחזקים אותו למקומו. כשהעצם סביב השתלים נבנתה, ניתן להשתמש בהם כבסיס מוצק להרכבת חלקי שיקום הכוללים מבנים כתרים או תותבות מוברגות או נתמכות שתלים.

האם השתלת שיניים כואבת?
השתלת שיניים היא פעולה כירורגית פשוטה המתבצעת בהרדמה מקומית ואינה שונה מכל טיפול שיניים אחר. כאבים ונפיחות הם תופעה סבירה שלעיתים קורת, אולם עם מקפידים על טיפול תרופתי נכון סביבה ניתוחית סטרילית, שימוש בשתלים בעלי שם וניסיון עולמי וטכניקת השתלה ושיקום נכונות, תופעות אלו מצטמצמות מאד.

האם ניתן להשלים שיניים חסרות מיד לאחר העקירה?
כן, תוך שימוש בשתלים שמותאמים לפעולה זו ושימוש בטכניקת שיקום זהירה אין בעיה לבצע את פעולת העקירה וההשתלה ביום אחד. השתלים המקובלים היום הינם שתלים בעצוב בעל צורה קונית שמדמה את המראה של השורש שנעקר.

האם ניתן לייצב תותבת בשימוש בשתלים?
כן, הדעה המקובלת היום בעולם, לאור סיכויי ההצלחה הגבוהים של השתלים, כדאי להשתמש בהם באופן קבוע לשיפור אחיזת שיניים תותבות, ניתן לבצע תותבות שנאחזות בשתלים על ידי חיבור כדורי (זכר ונקבה) או על ידי הברגה מלאה וקבוע של התותבת למספר רב יותר של שתלים (מ 4 שתלים ומעלה).

האם יש גיל מקסימלי שממנו אסור לבצע השתלות שיניים?
לא, ניתן לבצע השתלה בכל גיל עפ"י כשירותו ומצב בריאותו של המטופל.

האם יש מצבים בריאותיים שמסכנים את הצלחת השתלים?
כן, יש מחלות כגון סכרת שבמידה והיא לא מאוזנת סיכויי ההצלחה של השתלים יורדים דרמטית, בגדול כאשר המטופל מגיע עם מחלה מאוזנת ויציבה אין מניעה לביצוע שתלים דנטאליים אלא במצבי קיצון כגון חולים לאחר הקרנות לאזור הלסתות או טיפול כמוטרפי עכשווי.

נגישות